Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Mad og måltider

Vi er så heldige at have en fantastisk madmor, som laver dejlig, spændende mad til os hver dag. Maden er økologisk, vi har guldmærket i økologi, og måltiderne afhænger af årstidens råvarer. 
Vi serverer morgenmad, havregryn og cornflakes, indtil kl. 8.30, og til slut i samlingen får vi et stykke brød og lidt frugt eller grønt. 
Vi spiser frokost kl. 11 .45, og vores ugentlige madplan består typisk af en ugentlig suppe eller grød dag, en fiskedag, en vegetardag, en dag med rugbrødsmadder, og en kød dag. Kødet er Hallal slagtet, så vi alle kan spise den samme mad. 
Om eftermiddagen får vi et eftermiddagsmåltid som består af brød og frugt. 
Vi gør meget ud af vores måltider. Børnene er på skift med til at dække bord. Vi dækker fint bord med porcelæn, glas og bestik. Vi synger en madsang inden vi går i gang med at spise. Børnene opfordres til at smage på det hele, selv at øse op, og at være behjælpelige med at sende vand og madvarer videre til kammeraterne. 
Vi snakker hyggeligt under måltidet om løst og fast, - mange ting bliver vendt under disse samtaler! 
Vi slutter måltidet med at læse en historie, dels så vi kan nyde glæden ved historielæsning, dels så de langsomme spisere får tid til at spise færdigt og alle får lejlighed til at sidde og slå mave og slappe af.